• Vagyonvédelmi berendezések tervezése, telepítése, karbantartása

  • Családi házak, lakások, üzletek, ipari létesítmények, nyaralók elektronikus betörésjelző rendszerei

  • 24 órás diszpécserszolgálat üzemeltetése, a vagyonvédelmi központok riasztási- műszaki- és egyéb speciális jelzéseinek fogadására

  • Beléptető, munkaidő nyilvántartó és őrjárat ellenőrző rendszerek

TÁJÉKOZTATÓ A 24 ÓRÁS TÁVFELÜGYELETI RENDSZERRŐL

A vagyonvédelmi távfelügyeleti rendszer hatékony technikai eszközrendszer a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésében és megakadályozásában.

Sajnálatos tény, hogy a vagyon elleni bűncselekmények száma jelentősen megemelkedett az utóbbi időben. Jogos igényként merül fel az állampolgárok és a gazdálkodó szervezetek részéről, hogy értékeiket hatékonyan tudják védeni. Sok esetben az elektronikus jelzőrendszerek hangjelzése nem éri el a kívánt hatást, ugyanis a hangjelzésre a környezet nem biztos, hogy a cselekmény megakadályozásának szándékával reagál.

A rendszer felépítése a következő:
A védendő objektumban telepített elektronikus jelzőrendszer egy meglévő, más célra is használható telefonvonalon vagy GSM rádiótelefonon keresztül továbbítja jelzéseit egy központi szolgálati helyre. A szolgálatnál a beérkező jelzéseket kiértékelik és a jelzéseknek megfelelően történik intézkedés. Így mód van arra, hogy a betörőt a helyszínen elfogják, ártalmatlanná tegyék.

A távfelügyeleti rendszer szolgáltatásai:

Betörés jelzés
Beérkezésekor azonnal értesíteni tudja a megjelölt személyeket vagy szerveket. A korszerű vagyonvédelmi központok zónákra osztottak, amely alapján riasztás esetén meghatározható, hogy a védett objektum melyik részéből jön a jelzés.

Támadás jelzés
Amennyiben Önt támadás éri, biztonsága érdekében lehetősége van riasztási jel továbbítására helyi hangjelzés (sziréna) nélkül, a központok kezelőegységén megtalálható pánikgombról, vagy külön telepíthető nyomógombról, taposó sínről.

Kényszerített kikapcsolás
Amennyiben Önt kényszerítik a vagyonvédelmi rendszer kikapcsolására, egy speciális kóddal kell a berendezést hatástalanítani, mely a többi kódhoz hasonlóan kikapcsolja a rendszert, de jelzést küld a felügyeletre, melyből diszpécserünk látja, hogy Ön segítséget kér.

Nyitás-Zárás jelzés/lista
A cégünk által telepített korszerű vagyonvédelmi berendezések 4 vagy 6 számjegyű kóddal kapcsolhatók ki és be. A központok több (típus szerint 32-64) kód tárolására és megkülönböztetésére képesek. A kódokkal történő ki- és bekapcsolást továbbítják a távfelügyeleti központba. Szükség esetén havonta listát küldünk, hogy mikor melyik kódhelyen lévő kóddal történt nyitás/zárás.

Ez a szolgáltatás különösen előnyös akkor, ha a biztonsági rendszert alkalmazottak kezelik. A tulajdonos így állandóan ellenőrizheti, hogy ki és mikor végezte az egység nyitását, zárását. Nagyobb tárolt érték esetén ellenőrizhető, hogy pl. a páncélszekrényt ki és mikor nyitotta vagy zárta.

Tiltott nyitás
Értesítjük, ha az objektum riasztóját az Ön által előre megadott időintervallumban kikapcsolják. (esetleg valamelyik dolgozó a munkaidőn kívül jogosulatlanul visszamegy a munkahelyére).

Elmaradt zárás
Amennyiben a megadott időpontig nem érkezik zárás jelzés a felügyeletre, diszpécserünk értesíti Önt, hogy a vagyonvédelmi rendszert nem kapcsolták be.

Speciális jelzés
Lehetőség van a rendszerhez csatlakoztatni az ügyfél által kért speciális érzékelőket, amelyek jelzéseiről értesítjük az előre meghatározott személyeket.
(pl. hőmérséklet figyelése hűtőházban, fóliaházban, számítógép helyiségekben stb.)

Tűzjelzés
Ha a rendszerhez csatlakozik tűzjelző berendezés, akkor az ügyfél kérésének megfelelően értesítjük a megadott személyeket, intézményeket.

Kiszállószolgálat
Járőrszolgálatunk, ha Önök igénylik, riasztás esetén kivonul a helyszínre. A speciálisan kiképzett személy- és vagyonőrökből álló egység a törvényben előírt módon jár el, és intézkedik a megbízó érdekeinek, értékeinek, személyi biztonságának érdekében.

Műszaki jelzések
A vagyonvédelmi berendezés által küldött műszaki jelzés alapján megtesszük a szükséges intézkedéseket a rendszer folyamatos és kifogástalan működése érdekében.

Ügyfeleink részére a nap 24 órájában hívható műszaki segítséget nyújtunk!

Karbantartási szolgáltatásaink:
A már jól működő rendszerek alapkövetelménye a rendszeres karbantartás, ellenőrzés. A biztosítótársaságok is megkövetelik a berendezés szakember által történő rendszeres ellenőrzését. Ezzel biztosítható, hogy a jelzőrendszer fenntartási költsége az ügyfél számára optimális legyen és technikai színvonalát megőrizze. Amennyiben karbantartási szerződést kötnek velünk, a garancia időtartamát kétszeresére növeljük.

  • Havonta / negyedévente a teljes rendszer felülvizsgálata
  • 2 / 4 / 8 / 16 / 24 órán belüli hibaelhárítás
  • Helyszínen nem javítható készülék helyett cserekészülék biztosítása
  • Állandó 24 órás műszaki felügyelet

 
Fontos információk:
Lehetőség van GSM rádiótelefonon történő adatátvitel megvalósítására is, olyan területeken ahol nincs kiépítve vezetékes telefonhálózat.

Már meglévő, üzemelő rendszereket is lehet a távfelügyeletre csatlakoztatni, az esetlegesen szükséges műszaki változtatásokra szakembereink javaslatot tesznek.

Az általunk telepített és távfelügyeletre kapcsolt berendezésekre 3 év garanciát vállalunk.

A cégünk által telepített berendezések rendelkeznek a Magyar Biztosítók Szövetségének minősítésével.

Vagyonvédelmi berendezéseket, csak a vonatkozó törvényeknek megfelelő társaságok, vállalkozók telepíthetnek. Cégünk rendelkezik a működéshez szükséges rendőrhatósági engedéllyel , és tagja a Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarának.